top-ajankohtaista-en.jpg

Partakoskella tapahtuu

Tämä kesä ja koko vuosi on ollut erittäin hieno Partakosken-Kärnäkosken alueelle. Kärnäkosken alueen kävijämäärät ovat suuren julkisuuden vuoksi moninkertaistuneet aiempiin vuosiin verraten. Hankkeemme "Myllyn ja Sahan uusi elämä"- on saanut uudistettujen kattojen osalta kovasti julkisuutta ja seuraavaksi työjärjestyksessä on kiinteän sähköliittymän hankinta. Lampaat, jotka ovat linnoituksella syyskuun loppuun asti, ovat edelleen suurin vetonaula ja lapsiperheitä näkyy paljon alueella päiväretkellä. 

Partakoskentiestä on julkaistu netissä pyöräilijöitä varten palvelukartasto ja vierailijoita varten on tulostettu QR-koodeja, joista Kärnäkoskella vierailevat pääsevät yhdistyksen kotisivuille ja sitä myöden tutustumaan alueen historiaan. Saharakennuksessa  on valokuvanäyttely jossa esitellään vanhaa Partakoskea melko kattavasti ja yleisötapahtumia järjestetään kesäkaudella useita. Tänä kesänä kyläyhdistys järjesti Avoimet Kylät- tapahtuman ja Vallikirkon kesäkuussa sekä Partakosken Pamauksen heinäkuussa.

Alueen tunnettavuus on kasvanut huimasti viime vuosien aikana  ja ihmiset saapuvat yhä uudelleen Kärnäkosken kauniisiin maisemiin. Laavu on käytössä ympärivuotisesti ja talvinen koski ympäristöineen on upea, joten kenenkään ei tarvitse odottaa ensi kesään asti tullakseen nauttimaan alueen kauneudesta.

Partakosken kyläyhdistys toivottaa hyvää syksyn jatkoa!

Tiedote 17.09.2019

Savitaipale- päivät järjestetään torilla 21.9. klo 9-14. Kyläyhdistys on menossa mukana. Tule nauttimaan kahvilan antimista ja tekemään löytöjä kirpputorilta. Myynnissä on runsaasti hyväkuntoista tavaraa edulliseen markkinahintaan.

 

Tiedote 11.09.2019