top-yhdistykset-partakosken_kylayhdistys.jpg

Partakosken Kyläyhdistys ry

Partakosken kylätoimikunta aloitti toimintansa 1980-luvulla, ja vuonna 2002 se rekisteröitiin Partakosken kylähdistykseksi. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Savitaipaleen Partakoski-Kärnäkoski -alueen, kylien asukkaiden ja kesäasukkaiden, yhdistysten ja yhteisöjen yhteistyöelimenä. Yhdistys edistää vakituisesti tai vapaa-aikanaan asuvien hyvinvointia ja yhteistoimintaa. Yhdistys järjestää erilaisia kesätapahtumia, ja se on entisöinyt 1793 rakennetun Kärnäkosken linnoitusalueen historiallisen kulttuurimaiseman, suorittaa alueen huoltotoimet ja huolehtii 1890-luvulla rakennetun myllyn kunnossapidosta.

Joka kesä heinäkuussa kyläyhdistys järjestää Vallikirkon linnoituksen valleilla. Lähistöllä sijaitsevan laavun ja Lotjasataman huoltotoimet kuuluvat myös yhdistykselle.

Tule mukaan toimintaan! Yhdessä voimme vaikuttaa kyläläisten viihtyvyyteen ja jälkeemme jäävään kulttuuriperintöön. Tehdään Partakoskesta viihtyisä kotipaikka ja kutsuva kesäloma-alue!

Toimintasuunnitelma 2019[PDF]
Vuosikertomus 2018[PDF]

Haluaisitko liittyä kyläyhdistyksemme jäseneksi ja tukea toimintaamme?
Jäsenmaksu on 18€ ja voit täyttää  liittymislomakkeen tästä: Liittymislomake [PDF] tulostaa ja lähettää sen osoitteeseen:partakoskenkylat@gmail.com. Huom! Jos lataat lomakkeen tallenna se ensin koneellesi, avaa uudelleen ja täytä vasta sen jälkeen.

Tilinumero:FI46 5415 0040 0353 11

Kyläyhdistys toimii talkooperiaatteella ja on hakenut rahoitusta Kärnäkosken myllyn ja sahan kattojen korjausta varten. Mikäli haluat osallistua kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen kunnossapitoon, otamme myös rahalahjoituksia vastaan.

Löydät Partakosken Kyläyhdistyksen myös facebookista.
Tutustu myös Suvorov Saimaalla sivustoon.

Myllyn katto on suojattu väliaikaisesti pressuilla ja vaatii pikaista korjausta.
Kuvassa oikella kyläyhdistyksen talkooporukan viimeisin voimannäyttö: pätkä rullarataa, joka on rakennettu Kärnäkosken laavulle johtavan polun varteen. Se muistuttaa ajasta, jolloin puuta siirrettiin rataa pitkin Kuolimolta Saimaaseen.


OTA YHTEYTTÄ:

Puheenjohtaja Rauno Alatalo, puh. 0400 505 212
Sähköposti: r-alatalo@suomi24.fi

Sihteeri Sirpa Vakkila, puh 0500 422 240
Sähköposti: partakoskenkylat@gmail.com

LIITY KYLÄYHDISTYKSEN JÄSENEKSI [PDF]
Voit tulostaa ja lähettää sen osoitteeseen partakoskenkylat@gmail.com
Huom! Jos lataat lomakkeen tallenna se ensin koneellesi, avaa uudelleen ja täytä vasta sen jälkeen.