top-yhdistykset-partakosken_kylayhdistys.jpg

Partakosken Kyläyhdistys ry

Partakosken kylätoimikunta aloitti toimintansa 1980-luvulla, ja vuonna 2002 se rekisteröitiin Partakosken kylähdistykseksi. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia Savitaipaleen Partakoski-Kärnäkoski -alueen, kylien asukkaiden ja kesäasukkaiden, yhdistysten ja yhteisöjen yhteistyöelimenä. Yhdistys edistää vakituisesti tai vapaa-aikanaan asuvien hyvinvointia ja yhteistoimintaa. Yhdistys järjestää erilaisia kesätapahtumia, ja se on entisöinyt 1793 rakennetun Kärnäkosken linnoitusalueen historiallisen kulttuurimaiseman, suorittaa alueen huoltotoimet ja huolehtii 1890-luvulla rakennetun myllyn kunnossapidosta.

Joka kesä heinäkuussa kyläyhdistys järjestää Vallikirkon linnoituksen valleilla. Lähistöllä sijaitsevan laavun ja Lotjasataman huoltotoimet kuuluvat myös yhdistykselle.

Tule mukaan toimintaan! Yhdessä voimme vaikuttaa kyläläisten viihtyvyyteen ja jälkeemme jäävään kulttuuriperintöön. Tehdään Partakoskesta viihtyisä kotipaikka ja kutsuva kesäloma-alue!

Vuosikertomus 2019 [PDF]
Toimintasuunnitelma 2020 [PDF]
Säännöt[PDF]

Haluaisitko liittyä kyläyhdistyksemme jäseneksi ja tukea toimintaamme?

Voit täyttää  liittymislomakkeen tästä: Liittymislomake [PDF] tulostaa ja lähettää sen osoitteeseen:partakoskenkylat@gmail.com. Huom! Jos lataat lomakkeen tallenna se ensin koneellesi, avaa uudelleen ja täytä vasta sen jälkeen. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse  partakoskenkylat@gmail.com ilmoittamalla lomakkeella pyydetyt tiedot.
Jäsenmaksu on 18€
Tilinumero:FI46 5415 0040 0353 11

Kyläyhdistys toimii talkooperiaatteella ja on hakenut ja saanut rahoitusta Kärnäkosken myllyn ja sahan kattojen korjausta varten. Mikäli haluat osallistua kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kohteen kunnossapitoon, otamme myös rahalahjoituksia vastaan.

Myllyn ja sahan katot kunnostettiin keväällä 2019 ja sähköt saatiin vedettyä keväällä 2020. Seuraava rakennusprojekti alkaa kesäkuussa 2020 kun Kärnäkosken laavulle rakennetaan uusi biowc käyttömukavuuden lisäämiseksi.

Lisäksi teemme jatkuvasti pienempiä kunnostustöitä ja olemme panostaneet myös sahan tilojen toimivuuteen ja viihtyisyyteen niin, että siellä on mahdollista järjestää pienimuotoisia juhlatilaisuuksia ja esityksiä. Perinteinen vanhojen valokuvien näyttely on esillä myös tänä kesänä. Viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä yhdistyksen tehtävänä on huolehtia linnoituksella kesänsä viettävästä lammaslaumasta.

Löydät Partakosken Kyläyhdistyksen myös facebookista.
Tutustu myös Suvorov Saimaalla sivustoon.

PALVELUT


OTA YHTEYTTÄ:

Puheenjohtaja Rauno Alatalo, puh. 0400 505 212
Sähköposti: r-alatalo@suomi24.fi

Sihteeri Silja Tyystjärvi, puh 040 574 7960
Sähköposti: partakoskenkylat@gmail.com

LIITY KYLÄYHDISTYKSEN JÄSENEKSI [PDF]
Voit tulostaa ja lähettää sen osoitteeseen partakoskenkylat@gmail.com
Huom! Jos lataat lomakkeen tallenna se ensin koneellesi, avaa uudelleen ja täytä vasta sen jälkeen.